skip to Main Content

Nieuwsbrief nr. 2

Zo aan het begin van de herfst is het een mooie gelegenheid om nog even terug te blikken op de activiteiten die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden op Veldzorg.
De Steyr is weer terug na een ongewild bad. Een van onze vrijwilligers had tijdens het maaien van het riet niet in de gaten dat het eiland ophield. Gevolg een trekker in het water.

Op 8 september jl. werd samen met Oosterheem een open dag gehouden die in het teken stond van het 15-jarig bestaan van Stichting Veldzorg. Er waren allerlei activiteiten in en rond het gebouw van Veldzorg en ook in de werkplaats van Oosterheem was van alles te zien en te beleven.
Wij hadden een aantal kunstenaars bereid gevonden om hun werk tijdens deze dag te exposeren en enkele werken daarvan zijn ook verkocht.

Naar schatting hebben ongeveer 120 bezoekers de weg naar ons gebouw gevonden.
De bezoekers waren zeer enthousiast over de vaartochten die gemaakt konden worden en velen waren ook zeer verrast over de rol die Veldzorg speelt in het Oosterdelgebied.
Aan het eind van de middag was er een barbecue voor alle vrijwilligers van Veldzorg als dank en blijk van waardering voor alle inzet.
Het was een gezellig samenzijn waarbij de uitstekende kok van slagerij Jilles Kramer het grillen van het vlees op zeer deskundige wijze voor zijn rekening nam.
Al met al was het een mooie dag.

Op 13, 14 en 15 september jl. vonden er diverse vaartochten plaats, waarvan twee in het kader van een match/belofte op de Matchmarkt/Beursvloer van 2017.
https://www.de-waaier.nl/matches-in-beeld
Een derde vaartocht was het afscheidscadeau bij het vertrek van wethouder Fintelman.
De eerste tocht was op donderdag 13 september voor een aantal bewoners van Buitenzorg met hun begeleiders . Met drie akkerschuiten trakteerden René en Gerta Duits, Arie Bergen en Peter Wouda de bewoners op een mooi rondje Oosterdel. Het weer zat mee en de stemming was opperbest. De bewoners hebben met volle teugen genoten.

De schippers hadden na afloop nog een gezellige schippersborrel.
De dag erna, 14 september, verzorgden Bram Leegwater en Peter Wouda de rondvaart voor voormalig wethouder Bert Fintelman en zijn collega’s. Voor de meesten van deze groep was het een eerste kennismaking met ons fantastische gebied.
Zaterdagmiddag 15 september was de derde rondvaart, aangeboden door Veldzorg aan de vrijwilligers van de Stichting Present. https://mailchi.mp/16994ef2d7f6/nieuwsbrief-september-2018

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top