skip to Main Content

Druk op vrijwilligers neemt toe

Gelezen in het NHD-2 augustus-tekst Roel van Leeuwen-eigen foto.

Het beheer en onderhoud van het Oosterdelgebied komt de komende tijd nog meer aan op de inzet vrijwilligers, nu de samenwerking met re-integratiebedrijf Agros is opgeschort.

Dat heeft te maken met gezondheidsproblemen van de voorman die door Agros in het Oosterdelgebied werd ingezet. „Die moet de medewerkers begeleiden en een goede vervanging is er niet”, zegt woordvoerder Cock de Vries van de Stichting Veldzorg, die het gebied beheert voor eigenaar Staatsbosbeer.

Agros werkt onder meer met mensen met een verstandelijke beperking. Ook worden voor de werkzaamheden mensen ingezet die een taakstraf moeten uitvoeren of ex-gedetineerden die in een Exodushuis wonen.

De Vries: „We hebben ze hard nodig. Voorlopig doen we het onderhoud met vrijwilligers. Er is altijd wat te doen. De natuur gaat door.”

Van het oorspronkelijke Rijk der Duizend Eilanden dat ooit meer dan 15.000 eilanden telde, zijn nog ruim 200 eilandjes over. De helft van de akkers wordt verhuurd en onderhouden door de huurders. Voor het onderhoud aan de overige akkers zoekt Veldzorg nog vrijwilligers. Aanmelden hiervoor kan via vrijwilliger@oosterdel.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top