skip to Main Content
klik op de kaart voor een vergroting

Enkele pachters hebben nog van oudsher een overeenkomst met Staatsbosbeheer. De meeste huurders hebben echter een contract met Stichting Veldzorg. Alle huurders zorgen zelf voor het onderhoud van hun akker. De regels daarvoor zijn vastgelegd in de huurdersgedragscode die deel uitmaakt van de huurovereenkomst. Pachters en huurders hebben uiteraard een ontheffing van het vaarverbod, zij kunnen altijd naar hun akker varen.

Er zijn nog enkele akkers van verschillende groottes te huur. Huren kost slechts 5 euro per 100 vierkante meter per jaar met een minimum van 30 euro. We vragen een borgsom van 250 euro. Die geven we terug als de huur eindigt en de akker netjes is achtergelaten.  Een voorbeeld van de huurovereenkomst vind je hier.

Bekijk hier de instructiefilm


Adviezen aan huurders

o   Frezen: algemeen advies is om in het najaar ondiep te frezen en in het voorjaar diep te frezen. Als je iets wilt poten, bijv. aardappels, dan altijd diep frezen. Maar als er alleen gezaaid wordt, dan hoef je niet diep te frezen, ook niet in het voorjaar.

o   Riet: dit kunnen huurders doen met het afgemaaide riet:– afvoeren– op de kant laten liggen (niet in het water)– gebruiken bij composteren– op de akker uitspreiden en (laten) doorfrezen

o   Betelen: het is verplicht om minimaal 25% van de akker te betelen. Bloemen mogen ook.

o   Bramen: gebruik bij het aanpakken van bramen lashandschoenen. Die zijn prima en niet duur.

 

Wilt u een akker huren en weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur dan een e-mail naar het secretariaat via het mailadres secretaris@oosterdel.nl 
Wilt u weten of er een eiland vrij is, stuur dan een e-mail naar eilandbeheer@oosterdel.nl

Back To Top