skip to Main Content

Maak kennis met het hart van Dijk en Waard

Op zaterdag 23 en zondag 24 april kunnen belangstellenden het Oosterdelgebied bezoeken. Op het programma staan een boottocht door het gebied, een bezoek aan het veilinglokaal van Museum Broeker Veiling en een kennismaking met de Museale Helling bij de sluis. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

De Oosterdel is het hart van de gemeente Dijk en Waard. Voor Langedijkers is het bekend gebied, veel inwoners van Heerhugowaard kennen het nog niet. Dat is jammer. Want het is een waardevol gebied met een rijke historie. Dat laten we eind april graag zien.

In het laatste weekeind van april kunnen belangstellenden uitgebreid kennismaken met een van de meest waardevolle delen van de gemeente Dijk en Waard. De ontvangst is op de locatie van stichting Veldzorg aan de Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk. Deze stichting beheert het gebied. Dat is mede mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers.

Na een korte introductie gaan de deelnemers per schuit naar Museum Broeker Veiling. In de historische veilingzaal maken ze kennis met het verhandelen op afslag. Vervolgens varen ze door de Oosterdel. Daar volgt uitleg over de proef met natuurlijke materialen tegen de oeverafslag en gaat de schipper in op de historie van het gebied. De deelnemers worden afgezet op de dijk en lopen dan naar de sluis. Degene die niet van lopen houdt mag in de boot blijven zitten. Pal achter de sluis ligt de Museale Helling. Eigenaar Nico Vader geeft er een toelichting op zijn werkzaamheden. De tocht eindigt weer bij de locatie van stichting Veldzorg.

De deelname is gratis. De start is bij  Veldzorg. U krijgt koffie, thee of limonade en kunt er naar een korte film kijken over het cultuurlandschap.

U bent welkom van 10.00 – 16.00 uur.  Om 10 uur vertrekt de eerste boot. Om 16.00 uur vertrekt de laatste boot. Om de 10 minuten zal er een boot vertrekken. dus u hoeft niet lang te wachten.

De kennismaking duurt ca 90 minuten.

Op de akkerschuit is plaats voor maximaal tien personen.  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top