skip to Main Content

Reddingvesten voor Veldzorg

Op 3 november vond De Veiling – Matches bij afslag plaats in museum BroekerVeiling. Tijdens dat evenement, georganiseerd door stichting Doesgoed, veilen maatschappelijke organisaties hun hulpvraag aan lokale ondernemers. Dat leverde stichting Veldzorg vier professionele reddingsvesten op.

Vanuit een Langedijker schuit betoogde Veldzorgvoorzitter Gerrit Arkesteijn die dag waarom zijn stichting reddingsvesten nodig heeft. Per 1 januari 2023 zijn die namelijk verplicht voor alle passagiers aan boord van een schip. Omdat de vrijwilligers van Veldzorg per schuit naar hun werk worden gevaren, zijn die vesten een voorwaarde om het werk uit te voeren.

Die hulpvraag ging aan Arjan Oostmeyer van bureau Back2Basic Development niet voorbij. Actief inspelen op veranderingen, dat is het motto van zijn bureau. Dus bood hij ter plekke vier vesten aan. Die zijn afgelopen weekend uitgereikt. Arjan en Gerrit spraken bij de overhandiging de hoop uit dat de vesten wel worden gebruikt, maar nooit echt nodig zijn. In elk geval voldoet de stichting aan de toekomstige wettelijke eisen en kunnen de vrijwilligers volgend jaar volgens voorschrift het veld in! Als dank voor zijn bijdrage ontvingen Arjan en zijn partner Jolanda van Gaal een rieten mand vol lokale groenten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top